Manifest

Connecta barris, recupera espais

Després de tres edicions, una vintena de concerts, molt d’amor i uns quants experiments, aquest 2012 a l’Expressió Directa augmentem la família i fem un salt endavant per adaptar-nos als temps que corren.
Reunits al voltant del setmanari La Directa, volem seguir oferint un cicle caracteritzat per una  programació artística de qualitat amb preus populars que aporti una visió crítica, col•laborativa i alternativa de la cultura i serveixi de plataforma per noves propostes creatives. Però sobretot, aquest 2012 volem connectar barris i recuperar espais, uns espais veïnals d’arreu de la ciutat que ens pertanyen i des dels que s’estan engegant projectes d’equipaments socioculturals de caràcter col•lectiu i autogestionat que tenen molt a dir i que juguen un paper cabdal en la configuració del futur recent de la nostra ciutat.

Als membres veterans i fundadors de l’Expressió Directa, com són la Farinera del Clot i l’Ateneu Popular de 9 Barris, enguany es sumen els companys de Sant Andreu, que estan tirant endavant el projecte de l’Harmonia, i la gent de Sants amb els projectes de La Lleialtat Santsenca, Can Batlló i Divendres Faràndula. Volem que l’Expressió Directa serveixi de pretext per crear un projecte conjunt que vertebri i connecti les relacions entre aquests quatre barris i les seves corresponents lluites de recuperació d’espais i equipaments veïnals de proximitat a través de la  vinculació entre moviments socials i circuit cultural.

Des de l’Expressió Directa ens proposem que el cicle sigui punt de trobada per teixir una xarxa d’intercanvi d’experiències, activitats, recursos i coneixements que ens mantingui en constant connexió, trencant barreres i reduint la distància física existent entre els diversos espais en lluita. Alhora volem que el cicle actuï com a altaveu per difondre els nostres projectes d’espais autoorganitzats més enllà del territori on s’ubiquen i que serveixin com a model i espurna per generar altres projectes agermanats, fomentant l’activisme i la consciència crítica de la població sota l‘enunciat de la cultura i l’establiment de nous circuits perifèrics i alternatius.

És per tot això que a l’Expressió Directa volem treballar des de l’òptica de l’autorganització i l’autofinançament integral de la cultura, potenciant l’ús de recursos econòmics de naturalesa cooperativa i de responsabilitat social, com és Coop57, i promovent noves formes de microfinaçament mitjançant plataformes de mecenantge col•lectiu com Verkami.
I ho volem fer sota el recolzament del guiatge del mitjà de comunicació col•lectiu i de pensament crític “La Directa”.
Connectes amb nosaltres? Ens queda molt d’espai per recuperar!

L’Equip de l’Expressió Directa

Deixa un comentari